Für SchülerInnen

Antolin – Bücher lesen, Fragen beantworten, und Punkte sammeln!

Blinde Kuh – Suchmaschine für Kinder.

KidsWeb – interessante Artikel, lustige Spiele, Bastelprojekte, Experimente, Malvorlagen, und Rezepte.

Zzzebra – Das Web-Magazin für Kinder

Fun Fonix – Online games for learning letters and sounds.

NASA for Students – Stories, games, videos, and projects about space and technology.

Nat Geo Kids – Games, animals, photos, stories, and more.

Oxford Owl – Free ebooks in English, including Kipper books, and other fun activities.

Spelling City – Practice English spelling words with games and practices quizzes.

Storybots – Videos about the ABCs, numbers, animals, space, jobs, and more.

Teach Your Monster to Read – A fun and fast-paced game for learning letters and sounds.

Stadtschulrat für Wien – Schulen im Überblick, Services, Schwerpunkte und mehr.

Europa Büro des Stadtschulrats – mehr über Sprachinitiativen des Wiener Schulsystems erfahren.

Österreichischer Verband der Elternvereine – verlässliche Interessensvertretung für Eltern und Elternvereine

Gesundheit und Sicherheit

Schulwegsicherheit – Schulwegplan von der Stadt Wien mit kritischen Kreuzungsbereichen.

Mehrsprachigkeit

Schule Mehrsprachig – Infos über muttersprachliche Unterricht, Kinderbücher in vielen Sprachen, Migration und mehr.

English Links

European Office of the Vienna Board of Education – Learn more about modern language initiatives in the Viennse school system.

KidsHealth – Knowledge, perspective, advice, and comfort for parents.

Oxford Owl – Advice and resources to support your child in reading and math.

Usborne Children`s Books – Browse English children`s books and download free activity sheets.